18:30

Frövi IK

Referat: Axbergs IF - Frövi IK

Tre poäng till Frövi på Dyltavallen
FIK tar kommandot direkt och trycker på och första farliga chansen kommer i andra minuten då Erik kommer på vänsterkanten och spelar in bollen framför mål men en axbergstå lyckas få bort bollen. Minuten senare kommer nästa farlighet och det är Ili som spelar in bollen i boxen men även denna farlighet lyckas hemmalaget avvärja. Vi får två hörnor som båda blir farliga i spelminut 4 respektive 5 men sätter inte chanserna. Vi rullar upp en ny farlighet i spelminut 7 då Oscar H hittar fram med en bra passning till Erik som tar några steg och elegant passar vidare till Oscar J som får ett mycket bra skottläge men skott utanför. Johannes H får en toppenchans att näta i spelminut 8 då Kevin passar in bollen från högerkanten men precis när bollen skall petas in i mål kommer en fot från Axberg och vi får en hörna som sedan blir resultatlös. Vi gör ett snabb omställning i minut 13 som medför att Runa får bollen och spelar direkt vidare till Johannes G som hittar vidare men en härlig passning till Kevin som kommer in i straffområdet men ett bra avslut lyckas räddas av målvakt. Minuten senare kommer nästa farlighet men Elias skott går i ribban. I minut 15 kommer Runa på högerkanten och lyfter in bollen mot Kevin som nickar in ledningsmålet, 0-1 till Frövi. Axberg försöker sig på en fuling då man försöker använda handen efter en hörna men domaren är med och det gula kortet kommer. Runa, Johannes H och Kevin är inblandade i nästa heta målchans men istället för Frövi-jubel kommer en avblåsning för offside. I spelminu 23 får vi en hörna som slås mot Runa som trrycker in bollen mot mål men bollen lyckas täckas på mållinjen och styrs bort till en ny hörna. Hörnan slås mot Oscar J som kommer i ett fint nickläge men bollen smiter förbi fel sida av stolpen. I minut 25 testar Kevin ett skott från ett bra läge men bollen över ribban. Minuten senare är det Eriks tur att vräka iväg ett skott men målvakt gör en bra räddning. I minut 27 får Ili ett bra skottläge men inget mål från ett bra läge. Kevin gör sitt andra mål i minut 28 efter att Runa spelat fram Kevin som kom in i straffområdet och avslutade säkert. Firma Runa/Kevin är nära igen minuten efter målet men avslutande skott går ej på mål. Oscar H får chansen att från sin backposition medverka i anfallet men väggspel med Kevin kommer inte fram annars var det frittläge inne i straffområdet. I minut 34 får Axberg chans att kontra med Wille i backlinjen är med och avvärjer anfallet. Johannes G kommer i ett farligt läge och är nära att göra ett drömmål men yttersidan går precis utanför målvaktens högra kryss. Nästa chans är Ilis men skottet går över. I spelminut 41 gör Runa 0-3 efter att ha kommit loss inne i straffområdet och elegant lyfter in bollen i nät förbi utrusande målvakt. Vi gör 0-4 innan paus och det är Johannes H som målar efter pass från Runa.
Frövi leder med 4 mål efter 45 min spelade
Ili får ett toppenlöge direkt i inledningen i andra men skott från bra läge räddas till hörna. Vi får i nästa spelminut ett nytt bra läge då Runa kommer i ett bra läge och avslutar med ett bra skott men en ny bra räddning av hemmalagets målvakt och vi får en ny hörna. Vi gör vårt 5:e mål i spelminut 48 och det är Ili som blir målskytt efter fint förarbeta av Johannes G och Kevin. Minuten senare hittar Elias fram med en fin macka till Kevin men inget mål på en fin chans. I spelminut 51 passar Anton fram till Runa som inte gör något misstag och placerar bollen säker i mål, och det står 0-6. Vi fortsätter att trycka på och är nära att näta i speminut 53 men avslutande skott räddas. Toffe får en chans att näta men skottet i spelminut 54 räddas. I matchminut 56 kapas Johannes G fult och vi får en frispark som David lyfter in i boxen. I andra våg får Runa en farlig målchans men skott räddas av målvakt. Axberg blir överkörda av FIK och några spelare i Axberg tappar greppet och det blir några väldigt fula saker på plan med tack och lov inga skador. Gurra spelar fram Toffe i en bra målchans i minut 69 men bollen går över ribban. I spelminut 70 kommer Anton med fart in i Axbergs straffområde men avslutet går i gaveln. I minut 73 väggspelar Oscar H med David och sedan spelar Oscar in bollen i boxen men ett bra fröviläge lyckas hemmalaget avvärja med en tå. Med kvarten kvar av matchen skapar Gurra, Toffe och Iliar nästa chans men avslutande nick från Iliar går över. Gurra kommer in i straffområdet i matchminut 77 men en back är med och inget mål. Minuten senare följer Anton med upp i anfallet och spelar in bollen i boxen och där finns Kevin men Axberg lyckas rensa. I minut 84 får vi ett väldigt bra läge att utöka vår ledning men efter fint spel av Frövi går Kevins skott över. Vi fortsätter att skapa chanser och i minut 85 rundar vi målvakten men sedan går bollen utanför stoplen. Iliar vill näta men skottet i matchminut 87 går över. Någon minut senare tror vi att vi utökar vår ledning då Kevin placerar bollen i Axbergs mål men det kommer en signal från domaren som hittaded någon felaktighet. Oscar H spelar fram Kevin som i ett bra läge spelar vidare till Toffe men i duell med målvakt så blir det inget mål. Toffe får matchens sista målchans men nicken går över.
Frövi vinner med tennissiffrorna 6-0 och segern är mycket rättvis. Frövis spelinnehav var stort och vi lyfter på hatten för en härlig lagprestation av ett starkt FIK